Academia Vampirilor: film sau carte?

Salut tuturor!!! Ce mai faceți? Ce mai citiți? La ce vă mai uitați? Dacă ați văzut filmul Academia Vampirilor, cum vi s-a părut? Nu de alta, dar l-am văzut și eu de curând și am fost întâmpinată de o imensă dezamăgire. Actorii nu au fost așa cum mă așteptam, parcă se chinuiau să fie superficiali și fără esență, cel puțin Kirova așa a fost în film. Rose pot să spun că a fost destul de ok, dar și de la ea aveam așteptări mult mai mari. De Dimitri nu mi-a plăcut deloc, parcă nici nu a apărut prin film, ca și cum nu ar fi fost unul dintre personajele principale. Lissa are prea multe ifose, pe când Mia pare mult mai inocentă decât în carte. Pe scurt nu mi-a plăcut deloc cum au jucat actorii, parcă ar fi fost vorba despre niște liceeni plini de ifose și atât de superficiali că nici ei nu se mai suportă.

În plus, filmul nici nu a respectat foarte mult cartea. În primul rând, sincer, nu știu de unde a apărut gaura în asfalt când Rose și-a luxat glezna. În al doilea rând, e mult mai mult antrenament la care asistă cititorul pe parcursul cărții, în film puțin aici, puțin acolo și gata. În al treilea rând filmul a durat atât de mult și totuși nu s-a întâmplat mai nimic. În al patrulea rând, Rose ar fi trebuit să fie slăbită atunci când Lissa a băut sânge de la ea, dar fata nu avea nicio problemă, se lupta cu gardienii de parcă ar fi fost țânțari. În al cincilea rând, de unde știa Rose să se lupte atât de bine la început? În carte cel puțin de abia se ține pe picioare, dar mai să se lupte, plus că la antrenamente în carte e mai varză decât în film, înainte de ele. În al șaselea rând, Dimitri nu pare așa grozav, parcă se mișcă greoi și nici nu are vreo prezență de zeu. În al șaptelea rând, efectele speciale au fost groaznice, adică, ce naiba e cu pumnul pe care i l-a dat Rose Miei? Parcă ar fi fost pocnită de o rafală de vânt, nu de un pumn. Să nu mai spun că atunci când și-a luxat Rose glezna, sângele a țâșnit de parcă ai fi tăiat gâtul unei găini.

Cred că am scris destule argumente ce îmi prefigurează dezamăgirea indusă de acest film. Pe scurt, nu mi-a plăcut deloc. Îmi pare rău să spun asta, având în vedere beatitudinea cărții, dar acesta e adevărul. Voi ce părere aveți? Vi-a plăcut filmul sau v-a dezamăgit la fel ca pe mine? A, mi-am adus aminte, de când se fac ochii lui Rose ca cei ai unui vârcolac atunci când intră în capul Lissei?

Anunțuri

Despre mariacris98

Be Weird. Be Random. Be Who You Are. Because You Never Know Who Would Love The Person You Hide.

3 gânduri despre „Academia Vampirilor: film sau carte?

  1. Jessie spune:

    Nici pe mine nu m-a prea impresionat filmul. Cel mai mult mi-a placut actrita care o interpreta pe Rose. Actiunea a fost prea grabita, Dimitri a spus doar 2-3 cuvinte, iar finalul n-a fost prea palpitant. Se putea mai bine.

  2. bijuterii25 spune:

    Bijuterii handmade la cele mai mici preturi. Arunca o privire 😀
    http://jewelsmadeforyou.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s