Recenzie: „Half-Blood” de J.L. Armentrout

pizap

Tocmai ce am terminat cartea asta si am fost proasta ca nu am citit-o pana acum 🙂 Va las descrierea si coperta mai jos:

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi-pure-bloods-have godlike powers. Children of Hematoi and mortals-well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1:Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she’s crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn’t her biggest problem–staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.

Half-Blood (Covenant, #1)

Bun, deci, initial m-am apucat de cartea asta marti la scoala sin cauza ca nu aveam ce face. Am citit un capitol si ieri m-am apucat iar sa citesc, dar chestia e ca nu am mai putut s-o las din mana. Iubesc cartile scrise de Jennifer si chiar vi le recomand.

Seria asta e cu zei si cu progeniturile lor. Sunt cei cu sange pur (pure-blood) si corciturile rezultate din imperecherea acestora cu oamenii, cei cu sange mal (half-blood). Nu ii gasesc o traducere care sa sune bine, asa ca am imprumutat de la „Harry Potter”. Cei cu sange pur nu au voie sa se imperecheze cu cei cu sange mal, iar asta e chestia care complica lucrurile. Cei cu sange pur pot contola elementele, iar cei cu sange mal nu le pot controla, dar in rest au aceleasi abilitati. Doar ca exista si exceptii. Exista asa numitii Apollyon, cei cu sange mal care pot controla elementele si sunt mai puternici ca cei cu sange pur. Apollyon-i se nasc o data la o generatie si sunt foarte rari. De obicei e doar unul, dar in unele cazuri exista si 2 Apollyon-i in acelasi timp.  Si atunci mai exista asa numitii „daimons”, cei care se hranesc cu eterul celor cu sange pur respectiv sange mal.

Acum sa trecem la poveste 🙂 Alex este un sange mal a carei mame a fost ucisa de un daimon, iar ea a fost salvata de catre Aidan, un pur-sange, care a dus-o pe Insula Deity, acolo unde se afla Covenant-ul. Unchiul ei nu a vrut sa o lase sa stea pentru ca era iresponsabila si facea numai prostii, plus ca nu mai stia sa se lupte de atatia ani de cand a fost plecata de acolo, dar Aidan s-a oferit sa o antreneze. La inceput cartea seamana cu „Academia Vampirilor”, dar povestea este una originala.

Intre Aidan si Alex este clar ceva si se si saruta <3, dar nu raman impreuna pentru ca spun ca este interzis si alte chestii. Asta nu imi place deloc! Chestii stupide care nu lasa persoanele sa-si traiasca liberi viata! Oricum, pe parcurs apare Seth, care este Apollyon. Alex o sa descopere si ea ca este un Apollyon, iar la varsta de 18 ani o sa-si primeasca toate puterile. Soarta i-a pus pe Seth si pe Alex impreuna si ei trebuie sa fie unul cu celalalt, dar helloooo, mai e si Aidan pe acolo! Si Aidan e Aidan, nu se compara cu Seth!

Alex afla ca mama ei nu este de fapt moarta, ci este un daimon si este pe urma ei pentru a o transforma si pe ea. Pentru Alex este o trauma si nu se poate obisnui cu gandul ca trebuie sa-si omoare mama. Visul ei era sa devina o santinela si sa lupte impotriva daimon-ilor pentru ca ea credea ca mama ei a fost omorata de un daimon, dar cand a aflat acest lucru despre mama ei nu a trecut usor peste. Doar ca era o diferenta: mama ei nu mai era aceeasi ca inainte…acum era de partea intunecata.

A fost o carte superba si clar o sa citesc si volumul 2 🙂 V-o recomand din tot sufletul 🙂 Rating:

5stars (1)

Anunțuri

Despre mariacris98

Be Weird. Be Random. Be Who You Are. Because You Never Know Who Would Love The Person You Hide.

3 gânduri despre „Recenzie: „Half-Blood” de J.L. Armentrout

  1. e ataat de mava ;)) o iubesc foarte mult felicitari pentru recenzie

  2. Romina Gianina spune:

    Cand am vazut prima oara cum arata seria asta am ramas placut impresionanta !

  3. Romina Gianina spune:

    Frumoasa recenzia:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s