Movie Time #29

Eh astazi m-a hotarat sa postez in sfarsit filmul „Twilight”. Chiar daca acum nu imi mai prea place, am fost innebunita dupa el odata.

Viaţa unei adolescente pe nume Bella ia o turnură diferită din momentul în care se mută în orăşelul Forks-Washington, pentru a locui cu tatăl ei. Iniţial, totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noualocuinţă şi cu noii colegi, însă la scurt timp îl întâlneşte pe misteriosul şi seducătorul Edward Cullen. Acesta se îndrăgosteşte de ea, însă are un mare secret de ascuns, care le pune în pericol relaţia – el şi familia lui sunt vampiri, care au renunţat totuşi la vânatuloamenilor. Bella află secretul lui, dar nu realizează că îşi riscă viaţa continuând această relaţie. Totul se complică atunci când duşmanii vampiri ai familiei Cullen apar şi încearcă să o vâneze pe Bella. Va putea oare Edward să o protejeze şi să se abţină el însuşi depofta pe care i-o provoacă mirosul ei? Daca Edward îşi pierde capul pentru o clipă, Bella îşi poate pierde viaţa.

Amurg este un roman despre vampiri pentru tineri, scris de autoarea Stephenie Meyer, fiind publicat pentru prima oară în SUA în 2005,iar în România în luna mai a anului 2008. Este prima carte din seria Amurg iar acţiunea ne este prezentată prin prisma unei fete de 17 ani, care se mută din oraşul Phoenix, Arizona în micul Forks, Washington. Aceasta îşi pune viaţa în primejdie când se îndrăgosteşte de un vampir, Edward Cullen.

Isabella „Bella” Swan se mută din seninul Phoenix, Arizona în înnoratul Forks, Washington ca să locuiască cu tatăl ei, Charlie. Ea se decide asupra acestui fapt pentru ca mama sa, Renée, să poată călători cu soţul ei, Phil Dwyer, care joacă într-o ligă minoră de baseball. Nefiind niciodată o elevă prea populară, ea este surprinsă să constate atenţia de care se bucură la noua şcoală şi felul în care băieţii intră în competiţie pentru ea. Izbuteşte să se împrietenească chiar din prima zi cu un grup de studenţi, însă atenţia ei este atrasă de copiii adoptivi ai doctorului Cullen, cinci adolescenţi stranii care formează micul lor grup în care aparent nimeni nu are acces,chiar daca amandoi se priveau reciproc insistent.
La ora de biologie, ea se aşează lângă Edward Cullen, iar el pare de-a dreptul dezgustat de ea, încercând după oră chiar să-şi schimbe cursurile pentru a o evita, lucru care o azvârle pe fată într-o confuzie totală. Confuzia ei sporeşte atunci când Edward nu mai apare la şcoală, şi se transformă într-o uluire totală în momentul în care el se întoarce, cu o atitudine total schimbată faţă de ea. În momentul în care Edward îi salvează viaţa, oprind un camion care era cât pe ce să o strivească, Bella realizează că ceva este în neregulă cu colegul ei. După ce îl păcăleşte pe un prieten de familie, Jacob Black din tribul Quileute, făcându-l să îi relateze o legendă locală, Bella banuieste că Edward şi familia sa sunt vampiri, dar nici acest lucru nu poate stopa atracţia irezistibilă pe care o simte faţă de el. Ulterior, ea află chiar de la Edward că cei din familia Cullen au decis cu mult timp în urmă să se abţină de la sângele uman, apelând în schimb la sângele animalelor pentru a se hrăni.
Nici lui Edward nu îi este indiferentă Bella, însă el e conştient de pericolul permanent la care o expune de fiecare dată când se văd – pentru el, mireasma ei este de o sută de ori mai puternică decât a oricărui alt om, şi este nevoit să facă uz de toată puterea lui de stăpânire pentru a nu-i face rău. Cu timpul însă, Edward necesită din ce în ce mai puţin efort pentru a se stăpâni şi relaţia lor devine mai trainică.
Apariţia unui alt grup de vampiri azvârle însă totul în aer. James, liderul lor, surprins de protecţia pe care familia Cullen o acordă Bellei, consideră uciderea ei drept o provocare, şi, prin urmare, începe să o vâneze. Bella este nevoită să fugă din Forks împreună cu Jasper şi Alice, doi dintre fraţii adoptivi ai lui Edward, şi să se ascundă într-un hotel din Phoenix. Acolo, ea primeşte un telefon de la James în care acesta îi spune că o ţine captivă pe mama ei, şi îi cere să se predea dacă doreşte ca aceasta să trăiască. Bella soseşte singură la studioul de dans unde se afla James, doar pentru a descoperi că mama ei nici nu fusese luată prizonieră, şi că totul fusese o înşelăciune. James încearcă să o ucidă pe Bella, însă Edward, împreună cu restul familiei, o salvează. Odata ce realizează că James a muşcat-o de mână pe Bella, Edward suge veninul din trupul ei înainte ca acesta să se răspândească şi să o transforme într-un vampir. Reîntorşi în Forks, Bella şi Edward participă la balul de absolvire al liceului, unde fata îşi exprimă dorinţa de a deveni vampir, dorinţă pe care iubitul ei refuză să i-o îndeplinească.

Sunt convinsa ca majoritatea dintre voi l-ati vazut. Cum vi s-a parut?

 

Reclame

Despre mariacris98

Be Weird. Be Random. Be Who You Are. Because You Never Know Who Would Love The Person You Hide.

30 de gânduri despre „Movie Time #29

 1. furelise spune:

  Glumesti? 🙂 Eu l-am vazut la 3 ani de la aparitie pentru ca toata lumea era innebunita dupa Twilight. Oricum, dupa ce l-am vazut ghici cine si-a dorit sa-l revada (si nu o data) :)) Da, eu. Acum isna nu ma mai impresioneaza cu nimic.

 2. paunaoana spune:

  l-am vazut acum 2 verisi primele 2 sunt f bune,de la al 3-lea se cam inmoaie actiunea….

 3. furelise spune:

  Ati citit si cartile? 🙂

 4. bianca spune:

  cu riscul de a ma repeta vreau sa va laud inca odata. Imi place mult rubrica movie time bravo faceti o treaba grozava

 5. Dragutza Vale spune:

  m-am uitat la toate paritle si sunt superbe!

 6. Eu una, nu am vazut nicio parte si nici nu vreau sa vad [:))))] si nici cartile nu le-am citit, de carti m-as apuca, dar nu am timp. Totusi, filmele nu ma atrag de niciun fel. Mai bine ma uit la The Vampire Diaries [:)]

  • Si mie imi place the vampire diaries , e mult mai bun , desi si acestae scris din perspectiva personajului feminin, daca ne referim la carti, de la volumul 5 incoloe deja exagerat , daca ne oprim doar la primele 4 sunt delicioase si ca tot spuneam , seria e mult mai buna iar personajele evolueaza foarte bine in tvd

 7. Dragutza Vale spune:

  am uitat sa zic ca edward e superb si sper sa mai continue filmele!!!

 8. Peronal? Nu imi lpac cartile si filmul nici atat, am avut o experienta negativa, dar totusi imi place coperta volumului patru , nu stiu in ce capitol ciudat sa scriu chestia asta :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s